2015/16, 6. RM-Málaga

Mourinho akkor is nagyon fején találta a szöget, amikor kijelentette egy vesztes meccs után: sokkal rosszabb úgy kikapni, hogy a csapat rosszul játszik, mint úgy, hogy jól. Előbbi esetben elkönyveled a vereséget, látod a hibákat, utóbbiban viszont felmerül a kérdés: mit csináltam rosszul? A válasz hiányában a probléma még égetőbb, mert látszólag nincs megoldása.

 

Mou-nak általában igaza volt. Legalább szidni lehetne valakit a tegnapi produkcióért, de sajnos akárhogyan keressük a pályán levő 28 ember között a bűnbakot, leginkább csak a zasszintenst lehet elővenni, aki szabályos góltól fosztotta meg a csapatot. De még ő sem igazi bűnös, hiszen abban a kavarodásban észrevenni, hogy mindenki leáll, miközben Modric elindul... Nem könnyű.

04-06.jpg

 

Nézzünk egy RM-hőtérképet. Benyomtuk őket, mint orkán a spájzablakot.

15-16-rm-malag.JPG

 

A statisztikákkal nem érdemes foglalkozni, mert a Malagának voltak jó támadásai, és amíg Amrabat a pályán volt, okozott problémákat, de ezt a meccset legalább öt góllal kellett volna nyerni, függetlenül a labdatartástól vagy a lövések számától vagy bármitől.

Azért bűnbakkeresés nélkül is látszanak bizonyos problémák, de nem ezek miatt lett a meccs null-null. Ha ezek a problémák nincsenek, akkor is X lett volna.

1. Kroos rettentő. Valamit nagyon gyorsan csinálni kell vele, mert minősíthetetlen teljesítményt nyújt.

2. A védelemben Nacho először jó volt, a második félidőben voltak hibái. A riporter szerint hiányzott Pepe középről, pedig fenéket. Pepe rosszabb volt legutóbb, mint Nacho most. Az elmúlt években a csapatnak akkor ment nagyon jól, amikor a védelem stabilan állt a lábán. Amikor Ramos és Pepe (meg kicsit a póklábú Varane) oktatott védekezést az egész futballvilágnak. Benítez nyilván ezen is dolgozik már, mivel ő pontosan az az ember, aki milliméterre megmondja, hogy kinek, milyen szituációban hova kell állnia. Vagyis a védelem remélhetőleg megint oktatni fog.

3. Jesé, szegény. Véleményem szerint kiválóan szállt be a játékba azok után, hogy idáig nem kapott lehetőséget, ezzel nem is elégedett, és rossz a viszonya Benítezzel. Ment, zakatolt, de egy helyi beszámoló szerint Modrics és Carvajal sokat kiabáltak vele, amiért nem ott volt, ahol lennie kellett volna. Ezzel együtt biztató volt a teljesítménye, mivel a helyezkedési hibák javíthatók (különösen Benítez alatt, akinek ez az egyik vesszőparipája, ugye...). De ennek már semmi jelentősége. Vádlisérülés, pffff. Próbálta a lábfejét feszíteni, hogy hátha csak görcs – ismerős pillanatok, és a valódi ok: izomhúzódás. Egy hónap?

És akkor pozitívumok:

1. Navas.

2. Modrics.

3. Kovacsics.

4. Nem sokára visszatér James, Danilo és Ramos. Mind a védelem, mind a jobb oldal jelentősen meg fog erősödni.

5. Nincs ok a pánikra. Nekünk magunkon kívül kizárólag a Barcelonával kell foglalkozni, és jól látszik, hogy ők is ugyanolyan döcögősen játszanak, ott sem stimmel valami. Vagyis nem húztak el már a bajnokság elején.

 

A Malmö ellen nyugis meccsen nyerünk egy-két góllal, utána meg jöhetnek a matracosok. Ismét nagy erőmérő lesz Benítez számára.