2015/16, 26. Real Madrid-Atletico Madrid

Botrány a meccsen, botrány a meccs után

 

Érdekes úgy összefoglalót írni egy meccsről, hogy egyetlen percét sem láttam, csak a későbbi összefoglalókat olvastam el. Azért írás közben a háttérben megy egy videós összefoglaló is a meccsről, bár ennek semmi jelentősége. Mindjárt kiderül, hogy miért.

Azért, mert a meccs utáni beszámolók és kritikák pontosan arról szóltak, amiről én is írtam már korábban.

1. Zidane keze munkája nem látszik meg a csapaton -- vagy mert nincs keze munkája, vagy mert a csapat képtelen megfelelni az elvárásainak. Mivel Zidane nagyon edző akart lenni, és Ancelotti alatt bizonyára ki is művelődött, nehéz elhinni, hogy Zidane annyira hulladék edző lenne, hogy ennyit tud nyújtani a csapata. Pedig egyre inkább úgy néz ki, hogy rossz edző. Maradona hiába volt zseni, edzőnek hurka, CR pedig meg is mondta, hogy nem akar edzősködni. Zidane is járhatta volna ezt az utat. Személyes varázsa látszott a játékosokon, a felpörgő csapaton, de ez csak szalmaláng volt, semmi több.

2. Kroos, Isco, Danilo játéka a leírások és a Marca videója alapján tűrhetetlen. Modrics századszor játssza el, hogy a saját térfelünk közepén eladja a labdát -- mert nincs kinek passzolni? Vagy talán ő sem akar futni, mint ahogyan Kroos tanár úrnak is büdös a gyors tempójú mozgás? Az egész középpályánk nem csinál semmit, amikor védekezni kellene. Ez minden bajunk alfája és ómegája.

3. A középpályánk egy vicc, a védelem pedig nem kisebb tréfa. Nem mintha a támadóink jobbak lennének. Ismét egyértelművé vált, hogy a habfehér balett egy valamivel is komolyabb ellenféllel szemben "szélbe írott betű csak, rajz rohanó vizeken".

4. Tavasz végén brutális takarításra lenne szükség, amire csak azért nem fog sor kerülni, mert ki vagyunk zárva az átigazolásokból. Vagyis marad ugyanez a langyos híg fos, ami most van, a semmire sem használható Iscóval, Kroosszal, Danilóval (Varane-nal?), Bale-lel és a nagyon kopott Ronaldóval. Akinek talán igaza van abban, hogy nem itt lenne a csapat, ha mindenki azon a szinten lenne, mint ő. De nincs ott. És ő is egyre rosszabb. Úgyhogy hagyjuk is ezt a "szar vagyok, de ti sem vagytok jobbak" fedőszöveget.

5. Félve mertem leírni korábban, de eljutottunk odáig, hogy a csapat jobb volt Khedirával, Alonsóval stb. mint most Kroosszal meg a többiekkel. És persze jobb volt Mou-val, mint most Zidane-nal. Sőt jobb volt Mou-val, mint Ancelottival. Mert az olasz mester kizárólag a szerencséjének köszönheti, hogy megnyerte a tizediket. Közben a Barca néhány év alatt fel fog jönni ránk BL-címek tekintetében, mert egyszerűen egyetlen komoly ellenfelük sincs a világban.

6. Mou, Mou, várlak vissza.