2015/16, 20. Real Madrid-Gijón

Csak el ne aludjunk...

35 perc után kijöttem, mert semmi jelentősége nem volt a meccsnek. Azt hittem, hogy a Real rámegy a rekorddöntésre, és többet rúg a Gijónnak, mint amennyit a Barcelona kapott, amikor a spanyol bajnokság legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el (de jól esik ezt leírni).

 

De 4-0 után látszott, hogy ez a meccs senkit sem érdekel. Úgyhogy engem sem érdekelt.

 

Csak nehogy elaludjunk...

Nem csak mi, nézők, mert ez a meccs 35 perc után nézhetetlen volt, hanem inkább a csapat. A 62. percben jött gól semmin nem változtat, valójában a csapatot kicsit meg lehetne róni, amiért nem mentek úgy, mint az első félidőben, de ki az, aki egy edzőmeccsen úgy hajt, mint élesben?

És pont ez a baj. Zidane-nak csupa hulladék csapat ellen kell vezetnie a csapatot, és amikor CR két gólt tud lőni, akkor sejthető, hogy az ellenfél harmatgyenge. (Rosszindulat? Inkább csak ténymegállapítás.)

Azért az jó, hogy CR és Bale, illetve Benzema is gólt rúgott, vagyis a csapat támadói nagyon jók. Csak el ne higgyék, hogy minden papsajt, mert a Roma ellen nem 8 támadóval kell felmenni a pályára (3 csatár, 3 középpályás, két támadó szélsőhétvéd), viszont Zidane-nak addig nem lesz lehetősége kipróbálni mondjuk a 4-4-2-őt valami komoly csapat ellen, mert nem játszunk komoly csapattal még vagy egy hónapig.

Nem jó hírek

Ráadásul a csapat tájáról nem jó hírek jöttek manapság. Az, hogy Modric kijelentette: a csapatnak jó, hogy Benítezt kirúgták, jó hír. Szóval mindenki várta már. De ami nem jó:

Zidane nagyon rossz fizikai állapotban kapta meg a csapatot. Megmondom őszintén, hogy ez totális megdöbbenés, mert Benítez pont az, aki egymillió laborvizsgálattal méri fel a csapata erőnlétét, és úgy edz velük, ahogyan kell.

James borzalmas állapotban van úgy fizikailag, mint lelkileg. Kolumbiában maradt a családja, belevetette magát az éjszakai életbe Madridban, súlyproblémái is vannak.

Kroos szintén rossz állapotban van, ami mondjuk nagyon látszott, de hogy Benítez alatt sem javult... Szóval ő is egyéni programot végez.

CR és Pérez viszonya sosem volt jó, de az elmúlt időben még jobban megromlott, mert a presidentének nem tetszik, hogy CR nem védekezik. Csodás.

Zidane erőlteti a 4-3-3-at, ami nagyon nem lesz jó. Persze ez még változhat, de hogy ki ellen gyakoroljuk be a középpályás védekezést, az kérdés, mert nincs a láthatáron egyetlen komoly csapat sem. Nagy baj lehet ebből...