2015/16, 32. Real Madrid Castilla-Eibar 4-0

Nagyon simán nyert a Castilla

 

Húsz perc alatt lerendeztük a meccset, nincs is értelme írni róla különösebbet, de azért a reális értékelést végezzük el ismét.

Zidane belerotált, nagyon jól is tette. A kezdő tele volt saját nevelésű játékosokkal, ami fölött furcsa örömködni 2000 km távolságból, de akkor is szívmelengető látvány. Casilla, Arbeloa, Nacho, Jesé, Carvajal és Lucas Vázquez is a mi kutyánk kölyke, sőt csereként még Borja Mayoral is beállt, vagyis a hétvégén HÉT Real-nevelés lépett a pályára. Közülük Lucas Vázquez és Jesé gólt is lőtt, utóbbi gólpasszt adott, szóval nem lehet panasz rájuk (ráadásul a statok szerint Jesé és Vázquez 1-1 alkalommal lőtt kapura, tehát 100%-ban kihasználták a helyzeteiket).

Azt nem gondolnám, hogy ezekkel a srácokkal fogjuk letaszítani a Barcelonát a trónról – bár a hétvégén pontosan ezek a srácok mentek közelebb a hánykolódó Bárkához három ponttal, hiszen az ősellenség 85 perc alatt nem volt képes gólt rúgni a Real Sociedadnak (akikkel még nekünk is meg fog gyűlni a bajunk a következő fordulók egyikében...).

A Barca hála istennek botlott, vagyis a 39 veretlen meccsből álló szeriába alaposan belerotáltak a katalánok, adócsalók, offshore-lovagok, barcelonaiak. Ne feledjük: a bárka egy döntetlen után kétszer kikapott a ligában, és erre, ha jól tudom, 13 éve volt utoljára példa. Emlékezhetünk még mi is, hiszen nem volt régen, hogy a csapat 22 meccses nyerési széria után hogyan járt: totál leülés, kilátástalanság, Bale lenullázta magát, Ancelotti pedig év végén mehetett kezeltetni a hátát.

Csak remélni merem, hogy a Barcelona ugyanígy fog járni, bár erre nem sok esélyt látok. A csapatuk sajnos jobban áll a bajnokságban, mint a miénk, ráadásul a BL-ben is jók az esélyeik, és már csak nagyon kevés van hátra ahhoz, hogy az év elején nekik ajándékozott fél évnyi előnyt behozzuk. De azért a remény hal meg utoljára: mostantól minden meccs döntő. Mindenki mindig elmondja, hogy addig nem adjuk fel, amíg van matematikai előny a bajnoki címre, de szerintem a játékosok ezt egyáltalán nem gondolták komolyan, úgyhogy most bajban vannak, mert a Barcelona botladozása miatt valóban oda kellene tenni magukat. Ami leeresztett állapotból nem biztos, hogy menni fog. Lélekben feladták már a harcot, de persze ki gondolta, hogy a bárka ennyire rosszul fog szerepelni, és tényleg esély nyílik a megelőzésére?

 

A ma esti meccsről csak annyit: ha komoly csapatnak gondoljuk magunkat, akkor a Wolfsburg ellen az első félidőben kell rúgni legalább két gólt. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy úgy járjunk, mint nem kevés alkalommal: nekimegyünk az ellenfélnek, aztán ha az első tíz percben nem sikerül gólt rúgni, akkor kezd elmenni a kedv, ha pedig 30 percig sem sikerül, akkor le se kell játszani a második félidőt. A Real papíron és a valóságban is sokkal jobb csapat, mint a Wolfsburg, ráadásul könnyen lehet, hogy az egész BL-ben a mai lesz az utolsó nehéz meccsünk, hiszen az eredmények alapján a Manchester City és a Benfica is simán kiütheti nagyobb riválisát, sőt még az ATMA is győzhet a Barcelona ellen, és ha a legjobb négybe nem a PSG, a Barca és a Bayern jut be mellettünk, akkor az idei minden idők egyik leggyengébb kvartettje lehet.