Kit verünk a döntőbe jutásért? A Manchester Shittyt.

Mivel élőben követem a sorsolást, először nézzük az esélylatolgatást, aztán megnevezzük az ellenfelet is.

Legjobb lenne a Manchester City.

Persze, majdnem minden évben van egy meglepetéscsapat a döntőben, és ez lehet a ManCity is, de csak akkor, ha nem velünk kerülnek össze. Lehet, hogy a Bayernt képesek megverni, vagy valami borzalmas játékkal továbbjutni az ATMA ellen, de hogy minket nem tudnak megszívatni, az tuti. A Manchester City legjobb négy közé jutása csupán érzéki csalódás: a PSG annyira tárgya módon játszott a két meccsen, hogy még a City is be tudott jutni ellenük. De más komoly csapat ellen nem lett volna esélyük. Most is csak azért vannak itt, mert a PSG nem akart bejutni a legjobb négy közé. Legalábbis a manchesteri meccs alapján ez nyilvánvaló. Lehet, hogy eltippmixelték a meccsüket?

 

 

A második legjobb választás a Bayern München. Guardiola csapatait egy ideje oda-vissza verjük, és szerintem ezt a Bayernt is meg tudnák ütni, bár sokkal nehezebben, mint a ManCityt. Az sokat elárul, hogy a Benfica ellen alig tudtak továbbjutni: az otthoni 1-0-ra aligha lesznek büszkék, miközben Portugáliában is csak egy döntetlenre futotta. Guardiola sikeresen tönkretette a Bayernt, és jobb lenne most összekerülni velük, mint jövőre, amikor Ancelotti keze alatt jutnak majd el a legjobb négy közé. Mert akkor ott folytatják, ahol az Öreg alatt abbahagyták, Guardiola szégyenletes éveit pedig zárójelbe teszik és nagyon gyorsan elfelejtik.

 

A legrosszabb ellenfél az ATMA lenne. Ismernek minket, mint a tenyerüket, és évről évre bizonyítják, hogy nem lehet leírni őket: kikukáznak ilyen Oblakokat meg más névtelen játékosokat valahonnét (persze vannak mellényúlások is, mint Mandzsukics), és utána sikeresen fenyegetik a nagy csapatokat, vagyis Spanyolországban minket és a Barcelonát, Európában pedig bárkit, aki szembe jön. Az ATMA továbbjutásához persze kellett az is, hogy a Barca teljesen összeomoljon áprilisban, de akkor is bennük van a legnagyobb potenciál.

 

Na, meg is van. így legyen meg minden kívánságom. Akkor mehetünk Milánóba a Manchester City testén át, akik ellen idegenben kezdünk. A másik ágról csak nagyon halvány tippet tudnék mondani a továbbjutóra: a Bayern idegenben kezd, tehát náluk ez az előny, viszont szerintem az ATMA fog továbbjutni.

Amúgy két éve már összekerültünk a ManCityvel, akiket akkor csak nagyon nehezen tudtunk verni, de idén minden másként lesz.