2015/16, 29. Las Palmas–RM – Borzalmak, de ZZ legalább látja

Csak erő idegzetűeknek!

 

Kezd teljesen olyan érzésem lenni, mintha Mou éveit élnénk újra. A csapat iszonyatosan teljesít, mint a portugál utolsó évében, és Zidane ugyanúgy elmondja, hogy valami nagyon nincs rendben, és aggódik, mint Mou az utolsó éve elején. Kérdés, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége?

Emlékszem, amikor a történelemtanárunk egyik félévi jegymegbeszélésnél így szólt a padtársamhoz és barátomhoz, V. Mátyáshoz:

- Matyikám, mit csináljak veled?

Értetlenül néztünk egészen addig, amíg a tanárnő felolvasta Matyi abban a félévben szerzett jegyeit. Ennyi év távlatából már nem emlékszem hajszálpontosan, de valahogyan így nézett ki a lista: 1, 5, 2, 5, 1, 4. A tanárunkban felmerülő kérdés marcangolhat minket is: akkor most jó a Real vagy nem? Ha egyszer tudunk ötösre vizsgázni a Celta ellen (vagy akár a Roma ellen is), akkor a Las Palmas ellen miért kapunk egyest?

Láthatóan Zidane-t is megérintette a csapat balfaszkodása, és örömmel láttam, hogy végre vége az Ancelotti és Benítez idején megszokott bicskanyitogató nyilatkozatoknak. Ancsa és Béni pont úgy nyilatkoztak, mint a magyar politikusok: bármit kérdeztek tőlük, semmire nem voltak hajlandók válaszolni, csak tereltek és kenegették a szart bármennyi időn keresztül. Sajnos emiatt a szurkolókban beállt a frusztráció, mert amikor a csapat úgy játszik, hogy a soltvadkerti nyugdíjasotthon is megverné őket mamuszban, akkor a szurkoló arra vágyik, hogy az edző legalább jelezze: igen, a rohadt életbe, én is látom, hogy kurva nagy gáz van.

 

 

Szóval Zidanenak köszönjük a megnyugtató (???) szavakat. ZZ ugyanis kijelentette a meccs után, hogy nagyon nagy a baj, és ilyen minősíthetetlen játékkal semmire sem fogunk menni. A bajnokság elúszott már régen, csak a BL-ben lehet esélyünk maradandót alkotni, de ezzel a hozzáállással maximum akkor juthatunk trófeához, ha rendelünk egyet olcsó pénzért az Aliexpresszen (zebrákkal a háttérben, hogy azért a tavalyi elődöntő miatt még megforgassák a kést a szívünkben).

Köszönjük meg ismét, hogy Zizou ki merte nyitni a száját (mint Mou), viszont vegyük észre, hogy a mesternek nincs előremutató terve (mint ahogy Mou-nak sem volt). Ez nem sok jót ígér, és akkor még finoman fogalmaztunk.

Az, hogy ZZ nem így küldte fel a csapatot a pályára, egyértelmű. Megy a rotáció, ami igen örömteli, de ez nem mentség az egyszerűen minősíthetetlen produkcióra. A Celta ellen megmutattuk, hogy tudunk jól játszani, és van egy egyszerű recept: ha többet és gyorsabban futsz/mozogsz, mint az ellenfél, valamivel megnő a győzelem esélye. A Las Palmas ellen ezt a tételmondatot a másik oldalról is sikerült bizonyítani: ha szarsz bele a meccsbe, lassabban és kevesebbet futsz, mint az ellenfél, akkor csökken a győzelem esélye. Igen, tényleg ennyire egyszerű. Persze a végkimenetel nem biztos, mint ahogyan a be nem fújt 11-eseket sem lehet automatikusan gólnak számítani a Barcelonánál.

Apropó, 11-esek. CR, a mi tizenegyesfelelősünk tegnap egész pályafutása leggyengébb bajnokiját hozta le. Még tavaly is nagy híve és védelmezője voltam, és idén is tud segíteni a csapaton a góljaival, azonban CR-t a nyáron akkor is el kell adni, ha az átigazolásból kizárnak minket, és nem tudunk hozni helyette senkit (játsszon Jesé). CR elviselhetetlen terhet fog jelenteni a csapatnak jövőre, mind anyagi, mind lelki szempontból.

Bale pedig tegnap megmutatta, milyen húzóember tud lenni. Visszahúzó. Bár a csapatban nem akadt jó teljesítmény KEYLOR NAVAS kivételével, Bale még a fosnál is tudott rosszabb lenni -- talán híg fos, netán szalmonellás fos lenne a megfelelő jelző a játékára? Bale-től mindenképpen szabadulni kellene, még akkor is, ha néha vannak jobb meccsei, mint a Celta elleni -- akkor sem volt jó, csak jobb volt, mint most.

Szegény NAVASról sosem írok semmit, pedig megérdemelné, hogy a meccsei 95% után költsek róla egy ódát valamilyen ókori versmértékben:

Hogyha kapunkban a vébé hőse, a kosztai ifjú,

       Nincs amitől tartsunk – féljen az ellenfél,

Egyként védi a madridi portát és a csapatnak

       Múltba vesző, ó, jaj!, egykori dicsfényét.

 

Végül nézzük meg Isco hőtérképét. Mielőtt még bárkinek eszébe jutna, hogy "hátha", meg "adjunk még neki időt".

iscolaspalmas.PNG

Talán nem kell hozzá magyarázat, de azért elmagyarázom: Isco a pályán besatírozott helyeken ÁLLT a Las Palmas elleni mérkőzés során (mérkőzés, muhaha, meggyaláztuk ezt a gyönyörű szót). Remélem, hogy magára volt mérges, amikor lehozták. Én egyébként pontosan ugyanolyan vehemenciával rúgnám ki a csapatnak még a környékéről is, mint amilyennel ő csapkolódott a kispadon. Igen, látom, hogy majdnem elsírja magát, de engem sem szerződtetnének azért, mert szomorú és mérges vagyok, miután lehoztam életem sokadik nagyon szar meccsét.