Las Palmas - RM 2-2

A rohadt életbe. Miért van az már megint, hogy az a csapat, amelyiknek szurkolok, képtelen növelni az előnyét a ligában, hogy a törpöknek elvegye a kedvét mindentől?

Miért van az, hogy amikor nem a liga legjobbjai ellen játszunk, akkor egy félidő előnyt adunk az ellenfélnek?

Miért nem lehet erővel, lendülettel és elszántsággal játszani, úgy, ahogy a Las Palmas tette?

 

Persze, mindig van magyarázat. A magyarázat mindig az, hogy a Villareal és a Lap Palmas is a mezőny első felében tányazó, jól és akarattal és néhol szépen játszó kiscsapat bla-bla. Persze. Ez mindig addig van így, amíg nem jön a Barca, és nem rúg ennek a két csapatnak majd Messi nélkül is nyolcat.

Miért nem tudjuk már a bajnokság elején elintézni a legnagyobb riválisokat legalább lélekben? Persze, az érmet nem most osztják, de azért csak jobb lenne 5 ponttal vezetni a bajnokságot, mint eggyel, nem??? Megint abban a helyzetben vagyunk, hogy Barcelonában nyerni kell, mert különben az ősellenség leelőz minket. (Jó a döntetlen is, de szerintem az idei égések után ne bazírozzunk arra, hogy kihúzzuk döntetlenre Aprajafalván...)

 

A szurkolók közt "mindenki kurva ideges", aktualizálhatnánk Urbán Flóri halhatatlan szavait, és igazunk lenne. A csapat úgy mozgott, mintha mindenki hullafáradt lenne. Persze, EB meg sok meccs, de azért az EB utáni pihenő csak segített valamit a játékosokon, nem? Vagy mindenki a Dortmund ellen készül? Külön rejtély, hogy mi lesz azon a meccsen. Most azt mondom, hogy kapunk 4-et, mert a Dortmund nem fog lacafacázni, hanem elpusztít minket, mint tornádó a galambszart. A Lap Palmas játékosai úgy mentek a pályán, mintha bóják ellen fociztak volna. Mi lesz itt a BVB ellen?

De persze az is lehet, hogy megverjük a Dortmundot. Aminek persze örülnék, de nem felhőtlenül. Mégpedig azért nem, mert elegem van abból, hogy a csapatom teljesítménye totálisan kiszámíthatatlan. Tavaly megnyertük a BL-t, a bajnokságban meg bohóckodtunk a kis szúnyogfing csapatok ellen a pályán, ahelyett, hogy megöltük volna őket? Ha Casemiro a 98. percben nem áll jó helyen tavaly, akkor a Las Palmas -- a tavalyi, sokkal gyengébb Las Palmas -- döntetlenre hozza a meccset.

Hogy mit kéne csinálni? Persze, mindenkiben ez a kérdés fogalmazódik meg ilyenkor, amíkor a híg fos kifolyik a tévéből. Nos, fogalmam sincs. Ezek a játékosok nem felejtettek el focizni. Csak a motiváció lehet a probléma. De mégis mi a jó herével lehetne motiválni még ezeket a nyomorultakat az évi milliárdos fizetés és a Real Madrid meze mellett??? Benzemának be kell ígérni néhány tini kurvát? Modricnak meg hogy fizetjük az orrplasztikáját? Kroosnak egy SS-egyenruhát, hogy tudjon benne parádézni? Mégis mit kívánnak még azért, hogy kicsit gyorsabban mozgassák a seggüket a pályán???

A szezon ezen szakaszában úgy tűnik, hogy Isco és Varane totál formán kívül van, és sajnos Ramos sem képes jó szintet hozni. Az elmúlt meccses kezezései és a védekezésbeli problémák nem engedhetők meg. Nem tudom, mit lehet csinálni vele -- illetve persze CR és Bale is a szüreti fost idézi, olyan darabosak.

Sajnos az az egy megoldás látszik, hogy a pályára kell tenni Marcelót, Pepét, Casemirót. Jelenleg csak a gálacsapat tud jó teljesítményt nyújtani. Ha valaki hiányzik, akkor jönnek a borzalmasan szar meccsek és a döntetlenek. Ez pedig kevés. Mert a Barcelona eltiporja a vetélytársait, és olyan önbizalommal fognak jönni ellenünk, hogy még lelassítani sem tudjuk majd őket, nem hogy megállítani.

Aztán az is lehet, hogy a Dortmundot verjük, a Barcelonát és az ATMA-t idegenben oktatjuk. Mivel a játékosok hozzáállásával van a baj, nem a tudásukkal. És ha komolyan veszik a dolgot, bárkit meg tudnak verni. Szerdán sokkal okosabbak leszünk.