2015/16, 4. RM-Granada

Hulladék volt a hozzáállás, ezért a meccsből valóban nem lehet levonni semmilyen tanulságot. Benítez belekavart a kezdőbe, de voltak sérültek is, szóval a rotálás részint kényszerű, részint szabadon választott gyakorlat lett a hétvégén.

Szögezzük le: egyik játékosunk sem felejtett el focizni az elmúlt pár napban, és azt sem gondolom, hogy a láthatóan nagyon indiszponált, lassú és körülményes játékunk azért alakult így, mert elfáradtak az aranylábú gyerekek. Beníteznél éppen az a lényeg, hogy soha ne legyenek túlzottan fáradtak a játékosok (a megvalósítás módjára egy másik posztban kitérünk).

De akkor mégis mi lehetett a probléma?

1. A Granada alkalmazta azt a receptet, amely ellen már Ancelottinak sem volt orvossága: sündisznóztak a kapujuk előtt, néha pedig letámadtak minket. Ez ellen csak Mou volt képes megtalálni a gyógyszert, mivel alatta a Real a világ legjobb kontracsapata lett álomszerű gólokkal, és az Ajax ellen bizonyára a futballtörténelem egyik legtökéletesebb kontratámadásával:

 

 

2. A csapat a tavalyi 9-1 után úgy ment ki a pályára, hogy ez a meccs sima lesz. Előtte már azt latolgatták a szakértők, hogy ezen a mérkőzésen kiderülhet: a Madrid képes-e 10 gólt rúgni egy meccsen, és vajon CR képes-e hatot rúgni? Ugyanis úgy gondolták, hogy CR megelőzi Raúlt a Real góllövőlistáján, illetve meglesz élete 500. gólja is. A meccset nézve a játékosok ugyanígy álltak hozzá a dolgokhoz -- de máris módosítanom kell: a mi játékosaink így álltak hozzá a dolgokhoz, csak sajnos a Granada máshogy gondolta. Ordas közhely, de leeresztett állapotból felpörögni százszor nehezebb, mint lehozni egy jó, lendületes meccset.

 

Egyébként a lesek, nem-lesek, tizenegyesek és nem tizenegyesek kérdésében felesleges bármit is írni, mivel a bíró tévedésével nem lehet mit kezdeni utólag. A meccs immár sokadszor az idén megint értékelhetetlen volt, viszont most jön a nagy megmérettetés: Athletic Bilbao holnap este kilenckor. Persze csak ha a Bilbao nem olyan impotensen játszik, mint az egész szezonban, hanem a Barcelona elleni kiváló, kupagyőztes játékukkal rukkolnak elő.

 

Végül azt a felejthetetlen gólt még egyszer: