BL-sorsolás, 2015/16

Azt sem tudtam, hogy ma sorsolnak. Dolgoztam meg a gyerekekkel bicikliversenyt rendeztünk, úgyhogy nem érdekelt. A Realnak minden körülmények között tovább kell jutni a csoportjából, és nem járhatunk úgy, mint nemrég, hogy éveken át a Lyon jelentette a végállomást a csoportkör után. 

Nos, az ellenfelek: a Malmőt oda-vissza, a másik kettőt otthon ütni kell, idegenben belefér egy vereség és egy döntetlen is. A csapat nincs olyan állapotban, hogy parádézzon – vagyis Bale nincs olyan állapotban (születése óta), hogy vele a Real parádézni tudna.

 

A következő hónapok nagy kérdése, hogy Benítez rájön-e: Bale-re nem építhet csapatot. Ez nem egy olyan projekt, hogy időt kell neki hagyni, és kiforrja magát. Bale teljesen alkalmatlan arra, hogy a Realban játsszon, legfeljebb hátvédnek lenne jó. Mindegy, hogy mennyit játszik Bale-lel irányító szerepben a csapat, a lóarcú sosem fog beletanulni a szerepébe, mert gyenge képességű és gyenge technikai adottságokkal rendelkező játékos. Régen nem így gondoltam, éljen az ártatlanság vélelme, de ma már teljesen egyértelmű, hogy Bale-nek mennie kell. Minél előbb, annál korábban állhat jó útra a Real.