BL, 2015/16, RM-Sahtar Donyeck

Ismét egy értékelhetetlen meccs. Sajnos mostanában csupa olyan csapat jön szembe, amely nem kényszeríti komoly erőbedobásra a csapatot. A Granada sem lesz kivétel a hétvégén. Legutóbb CR öt góljával csaptuk szét őket, és most sem várható más. A csapat az ilyen ingyombingyom ellenfelek ellen parádézik, de szeptember 23-án megyünk az Athletic Bilbaóhoz -- na ott majd kiderül, hogy Benítez mit tud kitalálni egy komolyabb csapat ellen. Persze azért nekünk a Barca-ATMA-Sevilla-Valencia négyest kell megcsapni, ezek lesznek az igazi értékmérők -- és talán a dobogó legfelső fokáról is döntő meccsek.

A sérültekkel kapcsolatban elmondható, hogy sem James, sem Bale hiánya nem érződött. Későn jött az első gól, volt egy kamutizi is (ezen csámcsogjanak a penaldózók -- Missi óta tudjuk, hogy a tizenegyeseket nem elég megkapni, be is kell rúgni őket), de a Sahtar egyetlen kapura lövése mutatja, hogy az ellenfél teljesen komolytalan játékerőt képvisel. Nem véletlen, hogy Ramos azt hitte, otthon van a jacuzzi mellett.

 

 

Hogy akkor milyen tanulságokkal szolgált a meccs?

1. A hiányzókat sikerült pótolni. Ez komoly fegyvertény lesz akkor, amikor Benítez valóban elkezdi a rotációt.

2. 4-4-2-ben is királyok vagyunk.

3. Benítez munkája már most meglátszik, pedig nem régóta van a csapatnál.

 

A kommentátor is megjegyezte, hogy a Real akkor is el tudna jutni az ellenfél 16-osáig, ha be lenne kötve a játékosok szeme. Igen, és ez pontosan Benítez érdeme. Ő az az edző, aki állandóan csiszolja a játékosai helyezkedését, és hajszál pontosan megmondja nekik, egy bizonyos helyzetben ki, hol legyen és mit csináljon. Aligha véletlen, hogy Kroos többször is Benzema és CR mögött tűnt fel, illetve hogy tökéletes 4-4-et védekeztünk, kiváltottunk a Sahtar üresen maradó embereire, amikor éppen próbáltak mögénk kerülni. A csapat közepe egyre jobban mozog együtt, ha kell, együtt támadnak le, ha kell, együtt védekeznek, és masszív csapattestként teszik a dolgukat. Hol vannak már azok a meccsek, amikor nem volt összeköttetés a csapat eleje és közepe között... A szélső védők kiválóan kapcsolódnak bele a támadásokba, Carvajal és persze Marcelo felfutásai tegnap is jól sikerültek. Úgy tűnik, mintha masszív, saját térfélen történő védekezésből akarnánk úthenger módjára megindulni, és ilyenkor jaj annak a csapatnak, amelyet négy középpályás tol be a kapuja elé, miközben elöl CR és Benzema kiszámíthatatlan pozícióban várja a labdákat. Benítez jól kitalálta ezt a tömbben mozgó középpálya dolgot, miközben elöl a csatárok össze-vissza kavarognak, és a hőtérkép szerint Carvajal és Marcelo több időt töltöttek az ellenfél térfelén, mint a sajátjukon.

Íme, a hőtérképük:

 

carvajal-marcelo.JPG

 

Nézzük meg CR érintéstérképét:

 

cr-erintes-rm-sahtar.JPG

 

Ez pedig Benzemáé:

benz-erintes-mr-sahtar.JPG

 Védő legyen a talpán, aki a hol itt, hol ott felbukkanó csatárainkat 90 percen át követni tudja, és le tudja venni a pályáról.

A képek forrása. A tweet forrása.