2015/16, 7. ATMA-Real Madrid

Nehéz helyzet. A stúdióban is rögtön előkerült Benítez felelőssége, de amennyi okból el lehet őt ítélni, ugyanannyi okból fel is lehet menteni.

Nézzük csak sorban.

Pozitívumok:

Benítez meg akarta nyerni a meccset, még akkor is, ha ráültünk az eredményre. Sőt pontosan azért ültünk rá az eredményre, mert a csapat jól láthatóan képtelen volt még egy gólt rúgni, így a góllövés helyett a gól kivédekezésére kellett helyezni a hangsúlyt.

Ha nincs a szerencsétlen Arbeloa, akit (az elmúlt években naponta) ezerszer elátkozott minden madridista, akkor meg is nyerjük a meccset.

A csapat ilyen bicebóca állapotban is jó tudott lenni az ATMA ellen. Vegyük észre, hogy a hátvédeink elfogytak (Danilo, Carvajal, Pepe: sérültek), Kroos semmit nem ér az idei szezonban, támadóink szintén elfogytak, ráadásul CR és Benítez viszonya finoman szólva sem idilli, ami meg is látszik a gólfelelős teljesítményén.

Navas. Ezredszer is. Le lehet cserélni De Geára, csak van egy magyar mondás, amelyet el kéne küldeni Madridba: járt utat a járatlanért el ne hagyj.

Elhoztunk egy pontot egy rangadóról, miközben a Barcelona kikapott Sevillában.

 

Negatívumok:

Benzema gólja után végünk lett, mint a botnak. A csapat jól láthatóan képtelen volt még egy gólt rúgni.

Isco cseréje nem érthető. Nem volt jó, de Gareth Failnél bármikor jobb. Benzema cseréje viszont világos: mivel 68 percig semmit sem csináltunk, úgy tűnhetett, hogy csak kihúzzuk a hátralevő időt csatár nélkül.

Arbeloa még mindig azt a levegőt szívhatja, amit a többiek. Nacho jobb játékosnak tűnik, sajnos ezt a Real edzői máshogyan látják. Lehet, hogy Arbeloa az összes edzőnkről rendelkezik valami kompromittáló videofelvétellel? Vagy meccs előtt hipnotizálja az edzőket, hogy őt állítsák be? Csak természetfeletti magyarázatok vannak arra, hogy ő hogyan lehet játékos egy spanyol topcsapatban.

Nem sikerült a tabella élére kerülni.

 

Summa summarum: egy rangadóról elhozni egy pontot mindig jó. Benítez talán nem jól forgatta az embereket, de annyira kevés választási lehetősége van... Valamivel fel kell rázni a támadójátékot – vagy mindegy is. Az sem baj, ha egy nullra nyerünk a 91. percben, csak nyerjük a meccseket. CR-rel és Krosszal valamit kezdeni kell, mert nem lehet, hogy rögtön két ember mínusszal indulunk a meccseknek. Ha még Bale is jön meg Arbeloa, akkor lényegében heten leszünk a pályán?