2015/16, 11. Sevilla-Real Madrid

Nem mondom, hogy minden idők legrosszabb meccse volt a tegnapi, de az biztos, hogy én ennél rosszabban játszó Madridot még nem láttam. A lényeget Benítez elmondta a sajtótájékoztatón: 30 percig jól játszottunk, utána pedig totális összeomlás.

A Madrid mostanában így játszik, és a PSG ellen még bejött az 1-0, de a Sevilla ellen már nem. Az elején nyomtunk, jók voltunk, próbálkoztunk, úgy tűnt, hogy lassan ledaráljuk a Sevillát. Azonban az már intő jel, hogy a gólunkat Sergio Ramos szerezte, ami után Nacho rúgott kapufát, miközben Isco, Bale és CR semmit nem csinált az egész meccsen.

De mivel az elején jók voltunk, elaltattuk magunkat, hogy úgyis meglesz a meccs. Csak sajnos amikor mindenki a másikra vár, akkor jön a pofára esés. Ahogyan tegnap is jött. Mindenki azt hitte, majd a másik megoldja, majd a másik fut, úgyis megvan a meccs, gól, kapufa, nem vagyunk rosszak, minek tépjem magam. Tegnap James és Jesé kivételével az egész csapat égett le minden tekintetben.

A csapat egyszerűen nem vette észre, hogy mindenki azt várja, majd a többiek megoldják. Kroos talán Modricra várt, Modric talán Kroosra, a védők szaladgáltak összevissza hátul, miközben az elöl levő játékosok sem voltak hajlandók megszakadni a góllövésért, hanem arra vártak, hogy majd csak eljut valahogyan a labda a Sevilla kapujáig.

Azonban nem jutott el, mert a Sevilla azt csinálta, amit kellett: beparkolta a buszt, és néha feljött a kapunk elé. LLorrente a saját kapujától 30 méterre védekezett -- CR és Bale példát vehetne... Hogy ezt hogyan ehetjük meg századszor is, azt nem értem.

A csapatot megint úgy verték meg, ahogyan már Ancelotti alatt is: busz, kontrák (csak az időnkénti komolyabb letámadás hiányzott, talán mert Emery érezte, hogy ha elmegyünk mellettük, baj lehet). Ez ellen a Real egyszerűen semmit sem tud kezdeni. Nincsenek kis területen megoldott kényszerítőink, az átlövéseink nullák, illetve nem is próbálkozunk velük. Kroos valamikor a 60-70. percben elengedett egy lövést messziről?? De miért nem a 15. percben kezdtük átlőni őket?

Egyéni értékelésnek nincs értelme, mert Ramos és James kivételével mindenki nullás osztályzatot érdemel. Akik esetleg átcsúsztak a mínuszba: Bale, CR, Isco (szólhatna neki valaki, hogy a szabályok nem tiltják a passzolást), Kroos, Modric, Nacho és Danilo. Nahát, majdnem az egész csapat. No comment.

A két szélső védő lényegében mintha a pályán sem lett volna: Nacho és Danilo szenvedését rossz volt nézni. A Sevilla világverő ukrán meg lengyel emberei röhögve táncoltatták meg egyszerre három-négy védőnket. Persze értem én, hogy ennyi sérülttel nehéz, mert már csak Arbeloa jöhetett volna, őtőle pedig isten mentesen meg minket...

Benítez láthatóan nem volt magánál a padon, és nem is csodálom. Ebből a szarhegyből építeni valamit a clásicóra – nem lesz könnyű. Az ellen a Suárez és Neymar ellen, akik úgy pótolják Messit, hogy a Bolha hiánya egy pillanatra sem tűnik fel a Barcelona meccsein. Ha ott kikapunk, akkor jöhet a tíz éve hangoztatott "majd jövőre", mert a Barca hatpontos előnyét EZ a Real nem fogja behozni, a hétszentség.

Hogy milyen pozitív útravalót lehetne a poszt végére írni? Talán azt, hogy Benítez mérhetetlen dühe végre elindít valamit a csapatban. A Madrid nem lehet fáradt, hiszen állandó a rotáció. Mégis úgy tűnt tegnap, mintha egy maratoni futás után kellett volna lejátszani a meccset. Vagyis itt kizárólag a fejekben lehetnek problémák.