2015/16, 18. Valencia–Real Madrid

Lehet, hogy a Valencia csak tizedik, de mi sem az első helyről nézünk vissza a többiekre. Vagyis a két csapat közt kevesebb a különbség, mint gondolnánk.

És ez tegnap ki is derült, bár azért a meccs eredménye mégsem tükrözi egészen jó az erőviszonyokat.

 

benitez-valencia.jpg

Benítez egykori sikercsapata ellen tért vissza mostani sikercsapatával

 

Ha Bale buktatása után 11-es jön, akkor akár 2-0 is lehetett volna ide, és Pepe nem buktathatta volna a saját 16-osunkon belül az ellent. Pepe amúgy nem szándékosan buktatott, csupán összeakadt a lába a valenciai emberrel futás közben, de most már mindegy.

Aztán a 2-2-höz kellett az is, hogy a közzéppályás szűrés megszűnjön Kovacsics kiállításával. Benítez ugyanis vele kezdett: sem Isco (nem is hiányzik a cselkirály), sem James nem játszott, a középpályán a bebetonozott Kroos és Modrics mellett Kovacsics rakkolt. Az edző végre rájött, hogy jobb csapatok ellen nem elég a 6 támadó + 4 védő felállás, és betett még egy védekező embert középre, illetve Kroost is sikerült rávennie, hogy segítsen be.

A nagy baj tegnap a védelemmel volt, egészen pontosan Danilóval és Pepével. Daniló állandóan elöl kolbászolt, és bizony nem volt, aki a helyét betöltötte volna. Marcelo sokkal többet védekezett és hátrébb volt vonva, miközben a jobb szélső védőnk sokkal feljebb tolva játszott. Ennek következtében a második gólnál csak kódorgott, de persze Pepe sem kap simogatást, amiért teljesen üresen hagyta Paco Alcácert.

 

danilo_marcelo.PNG

Danilo elvétve fordult elő ott, ahol lennie kellene: a jobb hátvéd pozíciójában. Meg is lett a böjtje...

 

Amúgy is elmondható, hogy Pepe nagyon gyenge az idén, és feltehető a kérdés: miért nem játszik Carvajal Danilo helyén? Akit nagy reményekkel vártam, de egyszerűen nem jó játékos – vagy csak nálunk nem találja a helyét? Ki tudja...

Hogy mit tanultunk tegnap? Benítez is láthatja, hogy a 4 védő, 3 támadó kp és 3 támadó felállás nem működik, mivel a Valencia ellen már volt bent egy védekező kp is. Ez kulcsfontosságú lehet a későbbiekben.

De miközben Kovacsics szerepeltetése piros pont, addig fekete csillag, hogy a kiállítása után nem jött azonnal Casemiro mondjuk Kroos vagy Benzema, Bale helyett. Persze, Vázquez sem rossz csere, de Benítez a biztató kezdés után megint csak védekező kp. nélkül hagyta a csapatot Kovacsics kiesése után, vagyis visszatértünk oda, ahol voltunk.

A csapatból teljesen kilóg Danilo. Valamit kell kezdeni vele, ha mást nem, lecserélni Carvajalra, és játszhat néha a kiesők ellen.

Indul a tavaszi hadjárat nem sokára. A Barcelona azért lehet még mindig első, mert az ellenfelek hurkák. A Barcelona azért lehet sorban bajnok és BL-győztes, mert az ellenfelei nem tudnak felnőni egy normális szintre. Ha ők botlanak, mi is botlunk. Ha ők nem botlanak, mi akkor is botlunk. Aki látta a tegnapi darts vb döntőjét, ugyanazt láthatta, mint ami a La Ligában folyik: Anderson a Barcelona, Lewis pedig a Madrid. Anderson sem volt jó, csak voltak jó pillanatai, de Lewis képtelen volt kihasználni Anderson ordító hibáit, amikor pl. a skót három alkalommal is elszámolta magát, és rossz helyre dobta a nyilat. Mégis nyert, mert az ellenfele még nála is rosszabb volt. Ha nem akarunk így járni, nagyon össze kell szedni magunkat a tavaszra. A Barcelona verhető, főleg januárban fognak pontokat hullajtani, amikor 3-4 naponta játszanak a kupameccsek, a bajnokság és a BL miatt. Egy jó edzővel és egy egységben levő csapattal csodát lehetne művelni. LehetNE.