2015/16, 3. Espanyol-RM

Egy újabb értékelhetetlen mérkőzés a Betis elleni mészárlás után, ezúttal Ronaldóval a főszerepben.

A meccsel nem érdemes foglalkozni, az Espanyol megye II-es szintet ütött meg, reméljük, hogy amikor a Barcelonával találkoznak, akkor felszívják magukat, mert a Nagy Testvér ellen azért jók szoktak lenni.

De egy értékelhetetlen meccsből is le lehet vonni bizonyos következtetéseket. Nézzük is.

1. Nyilasi szerint meghalt a király (CR), éljen az új király (James). James csodás meg minden, de CR ismét megmutatta, hogy neki még most is helye van a világ két legjobb játékosa között. Persze ennek az Espanyolnak ötöt rúgni smafu (plusz egy gólpassz), mégsem sikerült a Bolhának sem. Szóval értékén kezelve a mesterötöst elmondhatjuk, hogy CR még mindig a csúcson van.

2. Vagy esetleg visszatért a csúcsra némi hullámvölgy után? CR egy nagy durcás gyerek, és a számok nem hazudtak, amikor azt mutatták, hogy neki sem passzolnak, és ő sem passzol senkinek. Lehet, hogy Benítez rendbe tette a dolgokat. Az, hogy a meccs végén bosszankodott, mert nem sikerült berúgnia a hatodikat, igen jó jel a jövőre nézve. Ez már a régi Ronaldo.

3. Erre utal az is, hogy az alfahím szerepet egyértelműen CR kapta meg. Bale kiharcolt egy 11-est, de mégsem ő válthatta gólra, hanem CR. Ez elég sokat elárul a csapaton belüli pozíciókról.

4. Csak érdekességképpen írom le, hogy Messi csereként állt be, és az ATMA elleni góljával üzent Enriquének, hogy nélküle mennyit ér a Barca játéka. CR ugyanígy megmutatta, hogy mit tud hozzátenni a Real játékához. Egy újabb párhuzam.

Azért a történelem kedvéért a végén még jegyezzük meg, hogy CR lett a Real Madrid legeredményesebb góllövője a bajnoki meccsek tekintetében: mindössze 203 meccs kellett, hogy 231 gólt rúgjon, és megelőzze Raúlt, aki 550 mérkőzésen rúgott 228-at. Kivételes játékos, akinek nagy tragédiája, hogy Messivel egy időben él, és ezért sokkal kevesebb trófea jut neki, mintha tíz évvel idősebb vagy fiatalabb lenne. A Realt egy más időszakban bizonyára sokszor a csúcsra tudta volna vezetni a bajnokságban, és talán a Bajnokok Ligájában is, azonban a Messi-féle Barcelona valahogyan mindig jobb egy kicsivel. Lehet, hogy néha lemaradnak a bajnoki címről és a BL-ből is korán kiesnek, de hosszú távon több címük van.