2015/16, 2. RM-Betis

Bale csattanós választ adott, mi? Az angol újságok úgy viselkednek a lófejűvel már évek óta, mintha ő lenne a következő aranylabdás, csak sajnos az edzői és a szurkolók meg az aranylabdásra szavazók nem ismernék fel a benne lakozó, kitörni készülő zsenit, amely a Betis ellen végre megmutatta magát. Az angol nyomorultak azonban súlyos önellentmondásba keverednek, hiszen amúgy meg minden diktátornak elmondják azt a Pérezt, akinek köszönhetően üdvöskéjük még mindig a Real Madrid játékosa lehet, és örök ígéretként loholhat saját magát szöktetve.

A Betis elleni meccs egyébként értékelhetetlen volt. Az ellenfél talán egyszer rúgott kapura (Pepe Mel erre is számított a nyilatkozatai alapján), illetve összesen egy irgalmatlanul nagy helyzetig és egy 11-esig jutottak.

Amivel el is érkeztünk Keylor Navashoz. Teljesítményét látva nyugodtan bevéshetünk még egy egyest Ancelotti ellenőrzőjébe. A tavalyi szezon persze nem Casillason múlt, de az egész csapat máshogyan játszik, ha egy ilyen kapus áll a kapuban. Erről pont Kroos beszélt nemrég, amikor arról kérdezték, hogy mit jelent a számukra Neuer. Azt mondta, hogy olyan magabiztosságot ad a hátsó sornak, amely érzést semmilyen más módon nem lehet pótolni és felhorgasztani a csapatban. Navas jó úton jár, hogy ugyanezt a szerepet töltse be, és szerintem Casilla sem fog betlizni a kapuban a kupameccseken.

Ha egyáltalán marad, hiszen a hűtlen De Geától szabadulna a Manchester, csak akkor mondjuk nem kéne 40 millió eurót kérni érte, főleg ha jövőre ingyen is igazolható, és ő is lépne már, és szerintem szívesen jönne a Realba. De ha De Gea jönni találna, akkor egy kapusnak mennie kell. Az átigazolási szezon idén szépen alakul, de ez a sztori rendesen belerondíthat a képbe. Ha a csodás Navast tessékelik ki a klubból, akkor nagyon rosszul járunk, ha Casillát, akkor meg egy olyan kapust csűrünk ki, aki a leigazolása óta nem védett komoly meccsen (vagy semmilyenen?). De akkor minek hoztuk őket?

Lehet, hogy ugyanez a gondolat merül fel lassan a londoni főpiréz fejében is, ahogyan nézegeti csapata és edzője, a Special One teljesítményét. Mou szerintem egy olyan edző, akire a szurkolók évek (évtizedek?) múlva is emlékeznek, így nem lehet megkerülni, hogy néha vessünk rá egy oldalpillantást. Jó memóriával rendelkezők még emlékezhetnek, hogy az utolsó, borzalmasan sikerült évét Mou egy ilyen nyilatkozattal kezdte: "Nincs csapatom. Még soha nem fordult elő velem ilyen." Nos, akkor most másodszor is előfordul, ugyanis a harmatos teljesítményt nyújtó Chelsea-ben Mou részéről már elkezdődött a bűnbakkeresés a játékosok között, ami jó eséllyel az öltöző szétszakadásához fog vezetni. Én nagyon szeretném, ha még egyszer Mou lenne a Madrid edzője, majd meglátjuk, bekövetkezik-e ez az állapot valaha.

Nem mintha Benítez hulladék edző lenne, mert a régebbi eredményei tiszteletre méltók. De egyelőre nem látszik, hogy jó irányba vinné a csapatot. CR semmit sem csinál, rossz kedve van, és ha így megy, a góljai nagyon hiányozni fognak. Ráadásul CR-nek nem passzolnak a társak, és a statisztikákból kiderül, hogy ő sem passzolt senkinek. Ez pedig így nagyon nem jó. CR emberhátrány lett. Bale-re olyan szerep vár, amit nem tud betölteni, ez nyilvánvaló. Egy ennyire képzetlen játékos soha az életben nem fogja színezni a játékot a csatárok mögött. Befejelte hat méterről az üres kapuba, majd belebikázott egyet a labdába teljesen üresen. A Betis ellen meg lehet csinálni, de ha Bale-re ráállítanak valakit, akkor keresztet vethetünk rá arra a meccsre. CR-hez hasonlóan emberhátrány.

A többiek jó muzsikáltak, kivéve Modricot, akinek nem ment a játék. De azért nem fogom leszedni a keresztvizet róla. Sajnos szünet jön, majd megyünk az Espanyolhoz, ami nem lesz könnyű menet. De azon a meccsen akár előzni is lehet, mert a Barcelonának az ATMA-n kell majd átrágnia magát, hogy előttünk maradjanak, és az sem lesz sétagalopp.