2015/16, 5. Athletic Bilbao-Real Modric

Modrics a saját magát mintázó szoborral,
amelyet a "Legjobb játékos" kategóriában
kapott az Oscaron, immár nem először.

 

Na végre.

Ez igazi értékmérő meccs volt, amelyből megtudhattuk, hogy

1. A Bilbao a gyalázatos idei eredményei ellenére sem rossz csapat.

A baszkok a Barcelonának ugyanúgy (hehe) négy gólt rúgtak, mint tegnap a Celta Vigo. Persze tudjuk, hogy a csapatok mindig máshogyan játszanak a Barca ellen: a Real ellen hagyják magukat, és az így elhullajtott pontokat a Bárka ellen hozzák vissza. A Bilbao tehát tegnap hagyta magát, pontosabban a hátsó védőjüknek a 18. percben szólt a kapus, hogy a nézőtéren helyet foglaló mobilbankára telefonjára megjött az SMS: "PerezforPrez átutalt Önnek 100 000 eurót." Még egy perc volt, amíg meglett a helyzet, és San José feltűnés nélkül gólpasszt tudott adni Benzemának. Sabin a tippmix kedvéért kiegyenlített, de aztán Benzema a változó oddsok miatt megrúgta a második gólját is. Csak így történhetett.

2. A Real Madrid még mindig semmit nem tud kezdeni az egész pályás letámadással.

Mou óta ez probléma. Akkor senkit nem érdekelt, mert a Valenciának rúgtunk kontrákból hatot, azonban a csapat néhány éve képtelen bármit is kezdeni a harmonikaszerűen játszó ellenfelekkel szemben. Az a csapat, amely hol sündisznózik, hol pedig egész pályán letámad (az Athletic alkalmanként a mi térfelünk közepén védekezett négy emberrel), máris félsikerre van ítélve ellenünk. A megoldás: kigurigázás rengeteg mozgással. Csak ezt könnyebb leírni, mint megcsinálni. (Bár azért az Espanyol ellen nem gyenge kontrákat vezettünk, szóval a fegyvertárban van ilyen kontraágyú is.)

3. Bale nem hiányzik, James jobban.

A lófejű abszolút nem hiányzott. Köze nem lett volna ehhez a meccshez. James viszont élhetett volna a jobb szélen Carvajal előtt – persze ha ő játszott volna, máshogyan állt volna fel a csapat.

4. Kroosszal valami baj van.

Tegnap is formán kívül volt, és egyébként sem megy neki a szezonban. Nem hinném, hogy elfáradt, inkább csak nem jó neki Modriccsal együtt játszani. Vagy a fene tudja.

5. Egyértelműen jó úton haladunk. A fenti kritikák ellenére is azt mondom, a csapat jó úton jár. A Barcelona irgalmatlan égése megmutatta, hogy nem szabad lebecsülni senkit, és nem lehet minden meccsen gálát várni. Tegnap az 50. percben világos volt, hogy az Athletic ki fog egyenlíteni, de az egyenlítésük után olyan nyomás alá kerültek, hogy bizakodhattunk: megjön az újabb vezető gól. Ráadásul az első félidőben azért Benzema és Kovacsics simán eldönthették volna a meccset az egyébként jól játszó AB ellen. A Gijón ellen sem voltunk rosszak, azóta parádéztunk is, a Granada ellen sem a tudással, hanem a mellénnyel volt a baj, vagyis a csapat idei teljesítményébe nehéz belekötni. Annál inkább, mert vezetjük a tabellát és 1 gólt kaptunk a szezonban.

 

Meglátjuk, mi lesz otthon a Malaga ellen. Benítez nyilván belerotál a csapatba, de eddig minden őt igazolja, tehát nyugodtan teheti a dolgát. Kovacsicsnak vagy Casemirónak gondolkodás nélkül bizalmat lehet szavazni, Jesé már necces (télen jön egy új csatár?), és van egy igen gyenge pontunk Kroos mellett: Pepe. Tavaly elképesztő szezont hozott le (ami megismételhetetlen), idén viszont nagyon nem találja magát. Meglátjuk.

 

Végül érdekesség gyanánt a Granada és az Athletic hőtérképe ellenünk. Világos a mi térfelünkön levő vörös foltokból (ott jártak a legtöbbet az ellenfél játékosai), hogy a kellemetlen AB mennyivel feljebb tolta a játékát, és ezzel kemény feladat elé állította az egész csapatot:

 


15-16-5-bil-rm.JPG

 

 

15-16-4-rm-gran.JPG