BL, 2015/16, Real Madrid–Malmö

Egy teljesen lényegtelen meccsen végre sikerült jó kedvre derítő győzelmet aratni.

Benzema kiváló, úgy látszik, lelkileg rendbe tették, megbocsátottak neki. Három gól és egy álomsarkalás – ezt nem kell megmagyarázni.

CR négy gólja és másfél gólpassza szintén nem vár különösebb magyarázatra. Benzema fejese előtt úgy rajzolta oda a labdát, ahogy kell, míg Benzema első gólja előtt Iscót találta meg hajszálpontos bogyóval.

Csak azt sajnálhatjuk, hogy nem előbb jöttünk ki a gödörből. Elképzelhetetlennek tartom, hogy a csapat a hétvégén kikapjon a Villarreal ellen, pedig ötödik helyen állnak. Persze erősebbek, mint a Getafe és a Malmö, de a csapatunk most nagyon lendületben van. Már csak arra kell várnunk, hogy a Barca botoljon kettőt, és máris elsők lehetünk megint.

benitez-cristiano-fundamental-estimulo-para-todos-nosotros.jpg

"Cristiano es fundamental, es un estímulo para todos nosostros." Békülékeny szelek fújnak az öltözőben?

 

Mivel a kupában nincs keresnivalónk, csak a BL-re és a bajnokságra kell tartalékolni az erőket. A Barca az egyetlen komoly rivális mind Európában, mind Spanyolországban. Ha jók vagyunk, nyerhetünk ellenük, ha nem, akkor idén is mindent ők fognak megnyerni. Tavaly sem azért buktunk, mert a Barca űrfocit játszott, hanem mert mi voltunk hulladékok. Komoly ellenfelek nélkül nyernek sorban – nőjünk fel hozzájuk ismét, és hódítsuk vissza a trónt. Talán a múltkori mélypont után elkezdhetünk reménykedni, hogy elindultunk felfelé, és nem csupán egy kis korrekciót láttunk, ami után megint lefelé vezet az út.

Benítez fenti nyilatkozata, amely szerint Cristiano megkerülhetetlen, és jobb teljesítményre sarkalja az egész csapatot, remélhetőleg a józan ész diadalának mondata. Beníteznek be kell látnia, hogy CR-re kell építeni, a nyomorult szamurájt (Bale-t) el kell felejteni. CR pedig beláthatja, hogy nagyjából ez és még a következő egy, maximum két éve van, ha valamit alkotni akar, mert 34 évesen, egy nem fiatal csapattal a háta mögött nem fogja megváltani a világot.