2015/16., 30. BBC-Sevilla: 4-0

bbc.jpg

 

Na jó, igazából nem pont BBC-Sevilla, mivel Jesé hála istennek meging rúgott egy gólt, hogy jelezze Zidane-nak és a nézőknek: lehet rá számítani. A múlt heti meccs utáni sajtótájékoztatón Zidane egyértelműen jelezte, hogy nagyon nagy baj van a játékosokkal. Úgy tűnik, ha Zidane esetleg nem is jó edző (vagy csak tapasztalatlan?), motiválni tud.

A múltkori sormintát folytatva a Real ezúttal az egyes osztályzat után megint egy jelest kap az ellenőrzőbe. Bale csodálatos módon összekapta magát, ezen az emberen egyszerűen nem lehet eligazodni. Hónapokon át iszonyatosan szar, és aztán néha kitör belőle az állat, hogy hozzon egy olyan meccset, amilyet a válogatottban szokott. Azt nem gondolom, hogy ilyen hullámzó teljesítménnyel ő lehet a megoldás minden gondunkra (ahogy az múlt héten elhangzott valami szakértőtől), de mindenképpen jó, ha van egy jó Bale a pályán.

Mint ahogyan az is jó, ha rendszeresen van egy védekező középpályás a csapatban, sőt még az sem baj, hogy hátul nem Pepe és Ramos, hanem Nacho és Varane söprögetnek. Eljutottunk odáig, hogy erre a két játékosra is lehet építeni a védelmet, és ez bizony rettentő megelégedéssel tölt el. Varane és Nacho nem annyira jók, mint Pepe és SR fénykorukban, csak sajnos már egyik sem a fénykorát éli. Ők lefelé mennek, a fiataljaink pedig felfelé. Kb. most találkozik a két, egymást metsző egyenes. Ne feledjék a fanyalgók: Pepének és Ramosnak is voltak vállalhatatlan időszakai, és valójában csak a BL-győzelem évében állította róluk mindenki, hogy ők a világ legjobb belső védői. Nos, ez elmúlt. Lassan fel kell építeni melléjük Nachót és Varane-t – vagyis nem is lassan, hiszen nekik egyre többet kell játszaniuk. Szerencsére igen hosszú idő óta nincs szó arról, hogy belső védőket igazolnánk.

Ha egyáltalán igazolhatunk. Állítólag vennénk az idén totál bukó Hazard-t, illetve a fantasztikus Lewandowskit, de nagytakarítás is várható, mivel kirúgnánk Kroost és Iscót, sőt talán CR is megy??? Félelmetes elképzelni a Realt az elmúlt évek, sőt a futballtörténelem egyik meghatározó játékosa nélkül, de CR idén hiába lesz a Pichichi büszke tulajdonosa, egyszerűen már nem a régi. Ha még a szezon végére és az EB-re összeszedné magát, akkor kiderülhetne, hogy van még benne spiritusz. De talán ezt is csak arra kellene felhasználni, hogy feljebb srófoljuk az árát.

A meccsről: bár a Sevilla 11-est hibázott (vagyis lószart: Navas, a közép-amerikai indián védőisten megőrizte a kapunkat a góltól!), amikor még 1-1 is lehetett volna, valójában ez a meccs nagyon sima volt. Ne feledjük, hogy nem adták meg egy szabályos gólunkat, rúgtunk néhány kapufát, és általában is: a Sevilla 8-szor lőtt a kapu felé, mi pedig 26-szor. Ennek a meccsnek így kellett alakulnia, akkor is, ha a partjelzők a lesállásokkal bajban voltak: annyival jobbak voltunk, hogy nyernünk kellett. Remélem, a "vért ittak" mentalitás kitart a klasszikusig, mert ez a Real nem az a Real, amelyiket legyalulta otthon a Barca. Remélhetőleg Zidane-nak már az a meccs jár a fejében, és pontosan tudja, hogy mit akar kezdeni az MSN-nel. Ha abből a három játékosból kettőt kikapcsolunk, vagy egyet onnét, és a középpályáról egyet, akkor máris nagyobb az esélyünk a győzelemre. Alighanem a BBC-vel fogunk felállni, mert most megy a nagy hármasnak, annak ellenére, hogy sérülésből jöttek vissza. Meg amúgy sincs jobb támadó a csapatban... Középre viszont kelleni fog egy vkp., lehetőleg Casemiro, akit válthat Kovacsics, amikor a brazil elfárad. Talán még James is kap lehetőséget, amikor a fáradó Barcelonát szét lehet futni, addig pedig - sajnos - Kroos és Modric lesz a két tkp.

Én a gyors játékosok mellett tenném le a voksot, Kroos a kezdő közelében sem lenne, ahogyan Isco sem. Melegítse a padot. Lucas Vázquezzel, Jamesszel, Modriccsal, Casemiróval és Kovacsiccsal oldanám meg a középpályát, hátra pedig természetesen Carvajal, SR, Varane és Marcelo jönne. És még maradt is cserém :) A Barca hátvédsora finoman szólva sebezhető, csak el is kéne jutni odáig. Ehhez kellenének a nagyon gyors kontrákra alkalmas középpályások, és az, hogy a BBC a belét is kidolgozza elöl. Meglátjuk.